ROUNDED SIMPLICITY

IT IS LOCATED 10 MINUTES FROM VALENCIA WITH ACCESS THROUGH THE ROAD A-7, LOCATED IN THE STREET CALLED «CODONYER» IN PUÇOL (VALENCIA). IT HAS BEEN DESIGNED BY THE RENOWNED ARCHITECT RAMÓN ESTEVE, WHO HAS COMBINED THE MOST SINGULAR DELICACY OF THE NATURAL LIGHT WHICH BREAKS THROUGH EVERY ROOM OF THE BUILDING, WITH NEUTRAL COLORS AND ROUNDED FORMS THAT CREATE A LINE OF SIMPLE ELEGANCE. THE BUILT SURFACE IS AROUND 2,000 M2, BEING ONE OF THE MOST RECOGNIZED PREMISES FOR EVENTS TODAY. ITS FUNCTIONALITY IS PERFECT FOR WEDDINGS, CONGRESSES, SEMINARS, ETC.

CLIENT MYRTUS
YEAR 2008
ARQUITECT RAMÓN ESTEVE
BUILT SURFACE 5.712,06M2
LOCATION PUÇOL (VALENCIA)

The winding line that creates the building creates a friendly character. Following this line there is an alternated sequence of plans of glass and white concrete that tear the volume vertically along the perimeter of the building. Indoors, these intermittent openings generate a visually connected space with the garden so that the inner and outer limits are softened. Only the parts that hold the auxiliary uses are shown as rigid and closed cores around which the different areas are configured.

The program is distributed in three floors, the ground floor has the conference and meeting rooms, as well as a dynamic character that generates separate rooms and the kitchen; on the first floor we have the offices and the restaurant and the parking and other premises are located in the basement of the building.

The structural typology adopted may resolve lights 22 meters without intermediate supports, which facilitates flexibility of use in the classroom and left view through the interstices of the circular plates of varying diameters that make the flat roof.