WITH CARPET OF WATER

BALANCE IS DEFINITELY THE WORD THAT WE USE TO DEFINE THIS PROJECT BECAUSE IT ACHIEVES HARMONY BETWEEN EVERY EXISTING PLACE. THE STONE, THE WOOD, THE CONCRETE AND THE GLASS ARE THE MATERIALS THAT WE USED THE MOST. THE PROJECT HAD FOUR MAIN PURPOSES; AN ISOLATION OF THE STREETS, INTIMACY WITH THE OTHER NEIGHBORS, A GOOD ORIENTATION AND A COMPLETE CONNECTION BETWEEN THE INSIDE AND THE OUTSIDE OF THE HOUSE.

CLIENT URBANIZACIÓN EL PILAR, S.L.
YEAR 2006
ARQUITECT JOSE MIGUEL ALBEROLA
INTERIOR DESIGN CUARTOPENSANTE
BUILT SURFACE 295 M2
LOCATION ONTINYENT (VALENCIA)

The house is equipped with large glass openings that provide brightness and create a full connection between the inner and outer areas. The pool has a neutral color and it is located in the middle of the garden.

The end of the pool expanded so that it creates a sheet of water which divides the building and lead to a courtyard specifically designed to keep the connection with the garden. The large windows which enclose this area filter a big amount of brightness which is transferred to the adjoining rooms.