HISTÒRIC I CONTEMPORANI

SITUADA EN EL CARRER GOMIS NO 3 DE LA LOCALITAT D’ONTINYENT, CENTRE EMBLEMÀTIC DE LA CIUTAT, ERA UNA ANTIGA CASA DE LA BURGESIA DE LA POBLACIÓ. CONSTA D’UNA SUPERFÍCIE DE 908 M2. DE PARCEL·LA. EN AQUEST PROJECTE ES VA MANTENIR LA FAÇANA PRINCIPAL DE LA CASA PER A MANTENIR L’ENCANT TÍPIC DELS HABITATGES DE L’ENTORN, CREANT UNA FAÇANA POSTERIOR ON LES LÍNIES RECTES I ELS COLORS BLANCS, TRANSMETEN LLUMINOSITAT PERMETENT TROBAR-NOS AMB ESPAIS NETS I OBERTS.

CLIENT CAIXA D’ESTALVIS D’ONTINYENT
ANY CONSTRUCCIÓ 2008
ARQUITECTE J. RAMÓN ESTEVE CAMBRA
SUPERFÍCIE 1.500 M2
SITUACIÓ ONTINYENT (VALÈNCIA)

La parcel·la on se situa el present projecte pertany a la casa de llorens, situada en el mateix cor de la ciutat d’ontinyent. Aquesta zona es caracteritza per ser el centre comercial, bancari i social propiciat per la consolidació de l’eixample del s. XVIII.

El fet d’emplaçar el Centre Cultural en un emplaçament històric, revitalitzant una de les últimes cases senyorials del Carrer Major, és un exemple de l’actitud orgull de Caixa Ontinyent cap al patrimoni de la ciutat. A més de recuperar i revitalitzar el patrimoni local, es dinamitza una de les vies principals d’accés al casc antic.

El projecte consta de dos grans volums maclats que bolquen a un pati privat enjardinat i a través d’ell, cap al riu Clariano. L’accés principal a l’edifici es produeix per la façana protegida de la Casa Llorens i a través d’una altura controlada es dóna pas a un gran hall amb dobles i triples altures lliures, al que bolquen totes les estades. És un rebedor multifuncional, actua com a zona de recepció, entrada del saló d’actes i al mateix temps com a sala multiusos per a exposicions i representacions. Des del mateix es tenen diferents vistes creuades amb les diferents parts de l’edifici com la cafeteria, oficines, sala de consell, sala d’exposicions, saló d’actes… creant un vincle visual entre elles però mantenint la seua independència funcional.

L’edifici té per tant dos alçats significatius, un d’històric i vinculat a la memòria de tots els ciutadans que han transitat pel Carrer Major durant anys, i un altre contemporani que mira a aqueix vessant verd i actual amb el riu Clariano com a protagonista.